Cursuri
Cursurile fac parte din sistemul de invatamant si calificare romanesc si sunt organizate de CONSTANTIN YACHTING partener al Yacht Club Regal Roman.
Permisele romanesti de conducator de ambarcatiuni de agrement sunt recunoscute international!
Cursurile sunt structurate pe niveluri de competenta:
Cursuri Clasa D
- Curs teoretic Clasa D
- Curs practic de manevra navei cu motor
- Curs teoretic si practic de manevra navei cu vele (optional)
Cursuri Clasa C
- Curs teoretic Clasa C
- Curs practic manevra navei cu motor
- Curs teoretic si practic de manevra navei cu vele (optional)
Cursuri Clasa B
- Curs teoretic Clasa B
- Curs practic de manevra navei cu motor
- Curs teoretic si practic de manevra navei cu vele (optional)
Cursuri Clasa A
- Curs teoretic Clasa A
- Curs practic de manevra navei cu motor
- Curs teoretic si practic de manevra navei cu vele (optional)
Cursuri specializare
- Curs teoretic si practic de manevra navei cu vele
- Skipper training
- Tehnici si tactici de regata (in curand)
Eliberarea Certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement se face de catre Autoritatea Navala Romana prin sustinerea unui examen la Capitaniile portuare si Oficiile de Capitanie din teritoriu. Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala ANR.
In continuare va prezentam cateva informatii generale despre organizarea cursurilor.
Important! Marea nu cere certificate, este nevoie sa stii sa conduci nava!
Conditiile de prezentare la examen sunt descrise la fiecare curs in parte.
La alegera modulelor de studiu va recomandam sa tineti cont de faptul ca metoda “cat mai repede si cat mai ieftin” nu este neaparat si cea mai buna! Lipsa unora dintre cunostinte poate sa coste cu mult mai mult decat un modul de studiu.
Un yacht valoreaza multe zeci sau sute de mii de euro, ca sa nu vorbim de vietile oamenilor de la bord! Cea mai potrivita metoda este ca fiecare candidat sa studieze modulele potrivite cunostiintelor proprii. Astfel, se poate prezenta la examen cu cele mai multe sanse.
Informatii tehnice despre cursuri
Organizator: Constantin Yachting
Coordonator: Constantin Lascu – citeste despre mine
Limba: Cursurile se organizeaza in limba romana.
Partea teoretica: Invatamant la sala de teorie din Constanta, Giurgiu sau Bucuresti, cu o durata de 1,2 sau 4 zile (in functie de categoria de permis).
Partea practica. In functie de locatia aleasa, disponibilitatea si preferintele grupului se desfasoara in urmatorul fel:
- curs de manevra navei cu motor – 1 zi in Constanta
- curs de manevra navei cu vele – 3 zile si 2 nopti la Constanta, Giurgiu sau Mangalia sau 7 zile si 7 nopti la Marea Egee sau Marea Ionica
Certificatele eliberate:
- dupa terminarea cursurilor se vor elibera certificate recunoscute de Autoritatea Navala Romana
- certificatele sunt necesare sustinerii examenelor
- permis acceptat international
Materialul didactic, in teorie si practica:
- navigatie maritima bazata pe practica
- defineste concret elementele de cunostiinta necesare si suficiente
- este corespunzator Directivei 140 IMO
- foloseste experienta natiunilor dezvoltate din punct de vedere nautic in predarea si licentierea candidatilor
- usor de invatat
Rezultate: Combinarea stiintei de a conduce nava, cu existenta permisului, da noilor comandanti de nava siguranta de sine necesara pentru a inceape sa navigheze singuri.
Constructia sistemului de invatamant: Sistemul ia in considerare faptul ca cei care se prezinta au cunostiinte teoretice si practice foarte diferite. Este alcatuit in asa fel incat fiecare sa poata gasi pentru sine combinatia potrivita de module de teorie si practica, pentru a se prezenta cu succes la examen. Drept urmare, dam sfaturi personale fiecarui candidat, corelate cu nivelul sau de cunostiinte.
Cursuri de Navigatie cu Constantin Yachting
De ce sa faci cursuri de navigatie? Poate va visati marinari, sau proprietari de yacht, sau pur si simplu, poate vreti la un moment dat sa inchiriati o barca cu care sa va plimbati pe raurile si canalele din Europa. Pentru toate astea insa, trebuie sa stiti sa cum sa conduceti o astfel de ambarcatiune, dar mai aveti nevoie si de un permis pentru barca.
Din fericire, Constantin Yachting, partener al Yacht Club Regal Roman, vine in ajutorul celor care doresc sa descopere marile si oceanele cu fortele lor proprii, cu barca lor proprie.
Inainte de a aplica pentru un permis de barca, este necesar sa intelegeti ce inseamna un asemenea permis si ce avantaje va aduce fiecare tip de permis. In primul rand, exista patru categorii de certificate, si totul depinde de ambarcatiune si de apele in care planuiti sa navigati.
Cu un permis pentru barca clasa A, puteti merge pe ape interioare si in toate zonele maritime. Cu un permis de barca clasa B, puteti merge in zone maritime, dar nu la o distanta mai mare de 24 mile marine fata de tarm. Cu permis pentru clasa C, aveti aceleasi avantaje ca in cazul permisului pentru clasa B, cu diferenta ca aici este vorba de doar de 6 mile marime de tarm. In ultimul caz, cu un permis clasa D, puteti conduce ambarcatiuni pe ape interioare.
Toate aceste cursuri de navigatie fac parte din sistemul de invatamant si calificare romanesc si sunt organizate in totalitate de Constantin Yachting. Un astfel de curs va ofera o viziune completa asupra partii teoretice, prin o serie de cursuri si chestionare pentru permis barca, dar si asupra partii practice, unde o sa se prezinte concret ce inseamna sa conduci o ambarcatiune, sa oferi primul ajutor, dar si cum sa te ocupi de anumite situatii exceptionale.
Acest sistem ia in considerare faptul ca cei care se inscriu au cunostinte practice si teoretice foarte diferite, si este format in asa fel incat fiecare sa se poata gasi o combinatie potrivita de module de teorie si practica, pentru a avea un rezultat bun. Constantin Yachting se ocupa de fiecare candidat in parte, cu aspecte si sfaturi diferite, in stransa legatura cu nivelul si cunostintele fiecarui candidat.
Cursul, pe langa garantia obtinerii unui permis conducere barca, asigura candidatului cunostintele necesare pentru a conduce nava, dar ii ofera si o siguranta de sine necesara pentru a fi capabil sa inceapa sa navigheze singur, sa descopere misterele apelor pe cont propriu.
Pentru a deveni un adevarat skipper, nu este necesar doar sa detii un permis de conducere barca si sa urmezi un curs.Toti candidatii trebuie sa tina cont de mai multe detalii si aspecte ale vietii pe o ambarcatiune, asupra felului in care trebuie sa se comporte un capitan de barca, luand in considerare si vietile celor pe care ii transporta.
Constantin Yachting pune la dispozitie si un jurnal de bord, un loc unde fiecare candidat poate sa urmareasca ce inseamna cu adevarat o calatorie pe mare, ce presupune aceasta calatorie, si cum trebuie sa se comporte in anumite situatii, pentru a asigura siguranta toturor calatorilor de pe nava in orice tip de conditii.